El Consell intensificarà la col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Lleida per fer arribar el català a tota la població

El president David Masot es va reunir amb les noves responsables del centre, Balbina Escolà i Alba Garrote.

El president David Masot es va reunir amb les noves responsables del centre, Balbina Escolà i Alba Garrote.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, es va reunir amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida. La trobada va servir per presentar la tècnica de normalització lingüística, Alba Garrote, que a partir d’ara s’encarregarà del Servei Comarcal de Català del Segrià, i la nova directora del CNL, Balbina Escolà.

Durant la reunió, es va posar l’accent en el fet que la llengua és un element cohesionador dels pobles de la comarca i es va acordar treballar conjuntament per fer-la arribar a tota la població.

En aquest sentit, cal recordar que el CNL de Lleida obrirà les inscripcions per als cursos de català a partir del 13 de setembre (més informació a www.cpnl.cat/lleida). A més,  gestiona el programa ‘Voluntariat per la llengua’, que inclou establiments col·laboradors i parelles lingüístiques. També imparteix sessions de sensibilització lingüística per tal que la població catalanoparlant prengui consciència de la importància de no canviar de llengua.

A partir d’aquest setembre, i en cada període d’inscripció (setembre-desembre-març), el web del Consell Comarcal del Segrià inclourà un baner d’accés directe al portal d’inscripcions del Consorci per a la Normalització Lingüística.