El Cor del Segrià omple de música la Seu Vella amb un concert d’homenatge al món coral

Impulsat pel Consell Comarcal a través de l'àrea de Cultura i Segrià Corals

El Consell Comarcal del Segrià ha homenatjat aquest diumenge el món coral amb el concert ‘Som la veu, no som la màscara’, que ha tingut com a escenari la nau central de la Seu Vella de Lleida i en el qual han assistit 300 persones. El Cor del Segrià, amb la col·laboració d’UniCorn i Ensemble UdL, cor i orquestra de la Universitat de Lleida, sota la direcció de Robert Faltus, ha estat l’encarregat de posar la música al concert de cloenda de la 16a edició del cicle Segrià Corals, impulsat per l’àrea de Cultura del Consell.

L’acte ha comptat amb la presència d’Albert Turull, director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura; Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; Toni Bosch, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià; i Teresa Malla, cap dÀrea de Cultura del Consell, a més de consellers i conselleres, altres càrrecs electes i el pubillatge comarcal.

Josep Ramon González, guanyador del millor poema original de 2020 del Premi de Recitació Poètica del Segrià, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte amb el poema ‘Cançó’, de Miquel Martí i Pol, una recitació que ha donat pas a la benvinguda i a la visualització de les càpsules audiovisuals ‘Segrià, Terra de Cultura’.

Acte seguit s’han fet els parlaments oficials, durant els quals Teresa Malla ha destacat la gran feina de les corals en defensa de les tradicions i de la cultura catalana. Malla també ha fet un especial agraïment als cantaires "per no defallir" i "per l'esforç fet per tirar endavant aquesta cloenda, donada la situació complicada que hem viscut i encara estem vivint." De fet, l’homenatge al món coral s'havia de celebrar l’any passat, però la pandèmia va obligar a posposar-lo per les restriccions sanitàries i la dificultat de fer assajos i concerts multitudinaris.

L'acte ha estat conduït per Agnès Sellés i el repertori del concert ha inclòs ‘Mirall que em mires’, amb lletra de Lluís Puigdomènech i música de Robert Faltus; l’Himne de l’alegria’, de Ludwig van Beethoven; i dos peces d’Andrew Lloyd Webber: ‘Amics per sempre’ i ‘El fantasma de l’òpera’, en aquest darrer cas adaptada al català per Marta Farré i Robert Faltus.

La situació epidemiològica ha afectat també la composició del Cor del Segrià, que en aquesta ocasió ha estat limitada a 8 corals i 35 cantaires. Aquestes han estat la Coral Alzina d’Alcarràs, la Coral Bell Camp d’Alguaire, la Coral Campanes al Vol dels Alamús, la Coral el Roser de Massalcoreig, la Coral Flor d’Espígol de Rosselló, la Coral la Lira de Torres de Segre, la Coral la Palometa de Puigverd de Lleida, la Coral Shalom de Lleida, la Coral de Veus Unides i Veus del Roser d’Almacelles i la Coral Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Després del concert, els assistents han fet un copa de cava.