El president del Consell Comarcal inaugura l'exposició IV Premi d'Il·lustració del Segrià

David Masot amb els guanyadors i finalistes del IV Premi d'Il·lustració del Segrià

El president del Consell Comarcal del Segrià ha inaugurat avui l’exposició IV Premi d’Il·lustració del Segrià, a la seu del Consell Comarcal. David Masot ha presidit l’acte, en el qual s’ha fet lliurament dels diplomes i un ram de flors als guanyadors, que han rebut dotacions econòmiques per un valor total de 1.200 euros.

David Masot, acompanyat dels vicepresidents del Consell Comarcal Sebastià Ribes i Joan Carles Miró, així com de diversos consellers, ha manifestat que la mostra d’il·lustracions és un reflex de la voluntat del Consell Comarcal: “Volem donar suport a les persones amb vocació de creativitat”, ha dit.

En nom del jurat ha parlat l’il·lustrador Matías Tolsà, qui ha subratllat la qualitat de les obres i ha encoratjat a seguir treballant en el món de la il·lustració: “Sembla un tòpic parlar de la qualitat però voldria que constés que val la pena visitar aquesta exposició per comprobar el talent que el jurat va trobar”.

El tema de les il·lustracions era un poema de Josep Vallverdú. La comissària de l’Any Vallverdú, Carme Vidalhuguet, ha explicat que a Josep Vallverdú, als seus 100 anys, “li farà especial alegría aquesta mostra perquè s’ha treballat a partir d’un poema seu”. “De Vallverdú coneixem molt bé la seva obra juvenil, però aquesta exposició parla de com és important també la seva literatura del jo”.

La guanyadora del primer premi en la categoria absoluta d’aquest any és Anna Lloret Rovira (a la imatge, la primera de la dreta), per “Un joc constant” (450€). El primer premi de la categoria jove ha estat per Gina Castro, qui va presentar “Juguem?” (450€). El segon premi se l’ha emportat Estanis Ponce per “Ingràvides” (300€).  

L'exposició romandrà oberta al públic de forma gratuïta fins el 19 de febrer a la seu del Consell Comarcal, al carrer Canyeret de Lleida. Després viatjarà per altres municipis del Segrià.