El primer Networking Odisseu Segrià impulsat pel Consell Comarcal fomenta l’emprenedoria del jovent en el món rural i l'arrelament al territori

La consellera d'Agricultura i la Directora de Joventut han inaugurat la jornada

 

L’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs ha acollit aquest dijous la primera Jornada Networking Odisseu Segrià “Aposta per tu i per un món més rural” impulsada pel Consell Comarcal del Segrià, que ha comptat amb la participació de quatre productors agroalimentaris de proximitat i mig centenar de joves.

L’acte inaugural ha anat a càrrec de la honorable Sra. Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i Laia Girós, directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Teresa Jordà ha lloat la jornada i ha destacat que "el sector primari és imprescindible, competitiu i sostenible i ha de liderar la sortida de la crisi". Així, ha assegurat que "els reptes del departament són produir aliments i promoure la cohesió territorial per evitar el despoblament".

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot,ha encoratjat els joves a "innovar, buscar nous cultius, tenir en compte el màrqueting de vendes i les noves tecnologies, donar valor al producte per tenir present i futur i quedar-se al territori." També ha agraït a tots els agents implicats la col·laboració per tirar endavant la primera jornada Odisseu i ha augurat més edicions en els propers anys.

D'altra  banda, el vicepresident del Consell, Toni Bosch, ha destacat que "el despoblament és una realitat creixent en molts dels municipis i per això cal apostar pel jovent i el talent, esperonar-los a donar forma a les seves idees i donar-los eines per desenvolupar els seus projectes al territori, alhora, de posar en valor els productes de la terra i l’entorn rural."

La jornada pretén fomentar l’emprenedoria del jovent, i facilitar el retorn del talent cap al medi rural i evitar el despoblament. De fet, el networking s’ha desenvolupat al voltant de tres eixos de treball: l’arrelament jove, el vincle amb el territori i les seves possibilitats d’ocupació.

Els alumnes han pogut conèixer de primera mà les experiències d’èxit de quatre productors agroalimentaris del Segrià: el Celler La Gravera (Alfarràs), Elixirs de Ponent (Almacelles), Cervesa Artesana Lo Vilot (Almacelles), Fruita Blanch (Lleida). També s’ha fet una dinamització per grups i un espai de debat per posar en comú les inquietuds i els projectes de l’alumnat.

La jornada, que ha estat organitzada per les àrees de Promoció Econòmica i Joventut del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la Direcció General de Joventut i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, s’ha pogut seguir en directe al canal Youtube del Consell Comarcal del Segrià. s pot recuperar en aquest enllaç.