El projecte de la variant de Seròs tindrà l’aprovació definitiva aquest mes

El tinent d’alcalde de Seròs, Albert Mòdol; el president David Masot; el subdirector de projectes de Territori, Pedro Malavia; el secretari general de Territori, Marc Sanglas; el director general d’Infrastructures de Mobilitat, David Prat; l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia; i el vicepresident Manel Ezquerra.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el vicepresident primer, Manel Ezquerra, han donat suport avui a l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, a la reunió mantinguda a Barcelona amb el secretari general del departament de Territori, Marc Sanglas, i el director general d’Infrastructures de Mobilitat, David Prat.

De la reunió -en la qual també ha participat el tinent d’alcalde de Seròs, Albert Mòdol- se n’ha desprès que el projecte de la variant de Seròs estarà aprovat aquest mes, segons ha assegurat Sanglas. Conclourà així “una etapa de 20 anys d’espera” per una obra que, segons Masot, “suposarà un important benefici no només pel municipi de Seròs sinó també per tot el sud de la comarca del Segrià”.

La variant cobreix un recorregut de prop de 2 quilòmetres, que van des de la rotonda de la cooperativa fins a la rotonda en direcció a Maials. “Comptem amb el consens de tots els propietaris de les finques, perquè tothom veu que és una infraestructura molt necessària”, ha dit Masot.

“Actualment -ha afegit- Seròs viu amb un gran tràfic que passa pel mig del poble. Hi ha molt pas de camions i això ha ocasionat situacions de perill i accidents, a més d’alguns desperfectes als edificis. Disposar de la variant millorarà la qualitat de vida de les persones que viuen al poble, i farà més fàcil i ràpida la comunicació a la zona sud de la comarca.

Una vegada acabat el projecte, la posada en marxa de la construcció -prèvia licitació- de la variant requerirà una inversió de 9 milions d’euros. Masot espera que “es puguin veure contemplats en els pressupostos de la Generalitat de 2025 i que ben aviat puguin començar les obres.”