El Segrià commemora el 8 de Març amb nombroses activitats a la comarca

El Consell Comarcal ha organitzat tres exposicions, una xerrada i un cinefòrum

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha organitzat diverses activitats, en col·laboració amb l'Institut Català de les Dones, en motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el proper dilluns, 8 de Març. Aquest any la reivindicació se centra en la corresponsabilitat familiar en les tasques de la llar i les cures, que ja eren molt feminitzades, un fet que s'ha agreujat amb la pandèmia sanitària.

Del 8 al 14 de març es podrà veure al vestíbul del Consell Comarcal l'exposició "Quin temps tenim? Organització de la vida quotidiana", una reflexió sobre l'estructuració de la gestió del temps.

També es parlarà de corresponsabilitat a la xerrada online "Corresponsabilitat familiar en temps de pandèmia" que anirà a càrrec de la psicòloga i experta en gènere Anna Lloret. Es farà mitjançant la plataforma zoom i cal inscripció prèvia al correu siad@segria.cat.

Durant tota la setmana també hi haurà exposicions en altres municipis del Segrià. A l'Ajuntament de Llardecans es podrà veure "Dones d'Empresa", una mostra que dona visibilitat a les aportacions històriques de les dones en l'activitat empresarial catalana. I al casal de jubilats de Puigverd de Lleida es podrà conèixer la història de l'escriptora i feminista Simone de Beauvoir, que va lluitar per la igualtat del dret de les dones.

D'altra banda, el Consell Comarcal del Segrià també col·labora en l'organització d'un cinefòrum al local social de Gimenells, juntament amb l'Associació de Dones. La pel·lícula triada és "Corre como una chica" i tertúlia posterior estarà dirigida per la dinamitzadora cívica del Consell.

Els ajuntaments i entitats de la comarca també han organitzat nombrosos actes en motiu del Dia Internacional de les Dones.

A més, durant tot el mes, es compartiran a les xarxes socials del Consell imatges i missatges que posen de manifest la manca real d'igualtat que encara hi ha entre dones i homes en tots els àmbits. Els missatges formen part del calendari il·lustrat de sobretaula "Al Segrià, iguals" que ha editat el servei d'Igualtat del Consell amb l'objectiu de reivindicar el 8 de Març cada dia de l'any.