EL ‘SEGRIÀ CORALS’ COMPTARÀ AMB 16 FORMACIONS I 10 CONCERTS EN LA SEVA 17a EDICIÓ, DEL 14 DE MAIG AL 12 DE NOVEMBRE

Cartell amb la programació de la 17a edició del cicle Segrià Corals

El cicle donarà el tret de sortida a Gimenells i Pla de la Font i passarà per Massalcoreig, Artesa de Lleida, Alcarràs, Soses, Sudanell, Puigverd de Lleida, Vilanova de Segrià, Torre-serona i Seròs.

Aquest any es repartiran les lletres de les cançons del cant comú, dedicat a l’Any Internacional del Diàleg com a garantia de Pau, per tal de convidar el públic a cantar amb les corals.

 

El cicle ‘Segrià Corals’ visitarà aquest any 10 pobles de la comarca i comptarà amb la participació de 16 formacions, entre les que destaca una nova incorporació, la de la Coral Clamor de Soses.

Començant per les formacions participants, a més de la Coral Clamor, de Soses, aquest any participaran al cicle el Petit Cor Cantàtor i la Coral Clavellina, de Torrefarrera; la Coral La Primavera, d’Artesa de Lleida; la Coral Estels de l'Associació Cultural de Dones d'Almacelles (ACDA) i la Coral Veus del Roser, d'Almacelles; la Coral Bell Camp i la Coral Ginestell, d’Alguaire; el Conjunt de Veus Cordeveus, de Corbins; la Coral Flor d’Espígol, de Rosselló; la Coral La Palometa, de Puigverd de Lleida; la Coral Montserratina, de Raimat; la Coral La Lira, de Torres de Segre; la Coral El Roser, de Massalcoreig; la Coral Sant Bartomeu, d’Alpicat; i la Coral l'Alzina, d'Alcarràs.

Pel que fa als escenaris, el cicle visitarà un total de 10 pobles, tres durant la primavera i els set restants a la tardor. Així, el tret de sortida es donarà el diumenge 14 de maig a Gimenells i Pla de la Font, i el cicle seguirà abans de l’estiu a Massalcoreig (4 de juny) i Artesa de Lleida (11 de juny). Després de l’aturada de l’estiu, ‘Segrià Corals’ es reprendrà a Alcarràs el 17 de setembre, i oferirà un octubre farcit d’activitat amb concerts a Soses (dia 8), Sudanell (15), Puigverd de Lleida (22) i Vilanova de Segrià (29), abans de les dos darreres aturades, que tindran lloc al novembre a Torre-serona (dia 5) i a Seròs, amb la cloenda el dia 12.

Cal destacar, així mateix, que la 17a edició del cicle estarà dedicada a l’Any Internacional del Diàleg com a garantia de Pau, i que les dues cançons triades per al cant comú que fan les corals conjuntament al final de cada concert són ‘Cànon per la pau’ i ‘El cant dels ocells’. Totes dues peces s’han arranjat per a l’ocasió i ja fa dies que les corals estan assajant-les juntament amb la resta del repertori, que és a criteri de cada formació.

Un altre punt a remarcar és que s’ha escollit una imatge més colorista per al cartell anunciador de ‘Segrià Corals’, buscant així acostar el cicle a públic més jove, i és en aquesta mateixa línia de captar nou auditori i fomentar la participació que enguany es repartiran en paper les lletres de les cançons comunes per tal de convidar el públic a cantar juntament amb les formacions corals.

Aquesta edició del 2023 serà la 17a d’un projecte que constitueix una de les activitats culturals més emblemàtiques del Consell i una de les que compta amb més participació. Organitzat pel Consell Comarcal del Segrià des de la seva àrea de Cultura, compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de la Diputació de Lleida, i del Departament de Cultura de la Generalitat.

‘Segrià Corals’ té com a objectiu fomentar el cant coral als municipis de la comarca mitjançant una programació de concerts anual, a més de donar suport a les entitats de cantaires del Segrià.