EL SEGRIÀ OBRE EL PROCÉS PER ESCOLLIR LA PUBILLA I L’HEREU COMARCALS, QUE SERAN PROCLAMATS EL 28 DE MAIG A ALGUAIRE

Imatge de la passada edició del Pubillatge del Segrià

Les candidatures per a la cinquena edició del certamen es poden presentar fins a l’1 de maig, i l’elecció es farà en base a una prova oral i una escrita

 

El Pubillatge Comarcal del Segrià ja ha fet públiques les bases de cara a la cinquena edició del certamen, que culminarà amb l’acte de proclamació de la Pubilla i Hereu del Segrià que se celebrarà el 28 de maig a Alguaire.

El certamen va adreçat a les pubilles i hereus locals, que podran presentar les candidatures que creguin oportunes fins a l’1 de maig. Els guanyadors del certamen rebran el títol de Pubilla i Hereu comarcals, que els convertirà en ambaixadors del Segrià arreu del territori català.

L’objecte d’aquestes bases és, doncs, regular l’elecció dels que seran els representants del Segrià, tot plegat amb el repte de reivindicar la comarca dins del món del Pubillatge, així com de donar valor als títols locals de Pubillatge i motivar els municipis que encara no tenen pubillatge a sumar-se a la tradició.

Els candidats i candidates que vulguin formalitzar la seva inscripció hauran de fer ús de la butlleta d’inscripció i retornar-la degudament complimentada a l’adreça de correu electrònic cultura@segria.cat.

El jurat estarà format per un representant de l’Ajuntament d’Alguaire, un representant del Consell Comarcal, un hereu i una pubilla de les comarques lleidatanes i un hereu i una pubilla proclamats en anys anteriors, un representant de Foment i tradicions Catalanes i un/a tècnic/a del Consell Comarcal.

L’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu comarcals estarà dividit en dos parts: a la primera, els candidats/es realitzaran una prova escrita sobre cultura general i se sotmetran a una entrevista oral per part del jurat en la qual la comarca del Segrià tindrà un paper important; la segona part serà la festa de proclamació, i constarà d’una cercavila i del corresponent protocol de proclamació, amb la presència de les autoritats comarcals i locals.

Podeu trobar més informació, així com les bases i les butlletes d’inscripció, a la seu electrònica del Consell Comarcal clicant AQUÍ.