El SIAD Segrià organitza un curs sobre polítiques culturals amb perspectiva de gènere

Taller d'art tèxtil a Seròs dins el projecte

També ofereix xerrades sobre empoderament femení i tallers d’art tèxtil

Una vintena de càrrecs electes municipals, personal tècnic i representants d’entitats de l’àmbit de la cultura i la joventut del Segrià assisteixen des d’aquesta setmana al curs virtual “Polítiques culturals amb perspectiva de gènere” organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Segrià (SIAD).

L’objectiu de la formació és aprendre a identificar les desigualtats i diferències respecte el gènere que fan que no tothom tingui accés amb igualtat de condicions a la cultura, ja sigui com a persona usuària o creadora. També pretén reflexionar sobre les eines que es poden utilitzar per garantir la igualtat de gènere en les polítiques culturals. Així, es debatrà sobre les opcions que s’apliquen en els diferents territoris i les que es podrien implementar en les polítiques públiques.

Com a conseqüència de la pandèmia sanitària, el curs es fa en format telemàtic. Les 15 hores de formació de la proposta es poden realitzar en horari lliure durant 6 setmanes, ja que totes les activitats previstes són asincròniques, és a dir, que cada alumne les pot completar al seu ritme.

El curs es va iniciar el 23 de novembre de 2020 i finalitzarà el 20 de gener de 2021, donat que es farà una pausa del 23 de desembre al 2 de gener 2021.

L’imparteix Mònica Gelambí, doctora per la URV que des de fa més de 10 anys s'encarrega d'analitzar, estudiar i dissenyar instruments per implementar la gestió transversal de gènere en les organitzacions, especialment en institucions locals.

 

Tallers amb associacions de dones

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) també ha organitzat aquesta setmana diverses activitats amb associacions de dones del Segrià.

D’una banda, aquest dimecres a la tarda 17 dones van participar en la xerrada online “Empoderament femení: la persona emocionalment intel·ligent”, organitzada conjuntament amb l’Associació de Dones Pou de Gel de Puigverd de Lleida en el marc dels actes del Consell Comarcal en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Aquesta activitat forma part del cicle “Empoderament femení”, que proposa a les entitats diverses xerrades sobre la mateixa temàtica: "I love you", "La persona emocionalment intel·ligent", "Comunicació proactiva i habilitats socials" i "Afluixa't".

D’altra banda, una quinzena de membres de l'Associació de Dones de Seròs van participar dimarts d’una xerrada-taller presencial sobre art tèxtil a càrrec de l’artista Palmira Rius. L’activitat, en què les participants aprenen a decorar un punt de llibre amb diferents teixits, acompanya l’exposició itinerant “Textures i lectures”, que durant uns dies es pot veure al Centre Cultural de Seròs. Aquest és un projecte conjunt del SIAD i l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.

 

El SIAD és un servei públic que ofereix a les dones informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats en l’exercici del dret de les dones en tots els àmbits de la seva vida: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També desenvolupa actuacions de sensibilització social i dinamització de la participació i treballa en la prevenció, atenció i detecció de la violència masclista.