El tercer Premi de Recitació Poètica del Segrià, aquest divendres al Teatre de l’Escorxador amb 22 participants

El certamen està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià

El certamen està organitzat pel Consell Comarcal i retrà homenatge a la poeta Dolors Miquel, que assistirà a l’esdeveniment

El Teatre de l’Escorxador acollirà aquest divendres la tercera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià, certamen organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià. En aquesta ocasió, Dolors Miquel serà la poeta homenatjada, que assistirà a un esdeveniment que reunirà 22 participants, provinents de diferents punts del país: Solsona, el Masnou, Castellar del Vallés, Almenar, Artesa de Segre, Lleida, Torredembarra, Bellvís, , Torres de Segre, Barcelona,  Almacelles i  Alfarràs. El nombre de participants ha crescut respecte a l’any passat, que en van ser 13.

El certamen consistirà en un recital poètic en llengua catalana, en directe, en el qual cadascun dels participants haurà d’interpretar dos rapsòdies: la primera del poema ‘Univers amb gall’, de Dolors Miquel, i la segona d’un poema de tria lliure, original de la persona participant o d’altres autores i autors que es considerin.

L’organització atorgarà tres premis: a la millor rapsòdia, dotat amb 500€; al millor poema original, amb 250€ i la presència a la publicació que el Consell Comarcal edita en motiu del Premi Literari de Relats Curts ‘Històries Vives del Segrià’; i a la categoria jove (de 16 a 25 anys), amb 250€.

Formen el jurat Eduard Batlle, escriptor i professor; Àngels Marzo , poeta i promotora cultural;  Jaume Belló, actor i professor de teatre especialitzat en intervenció social; i Teresa Malla, cap de Cultura del Consell, actuant com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.

El Premi de Recitació Poètica del Segrià està impulsat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El seu objectiu és fomentar els valors literaris i promoure i animar el llenguatge oral com a mitjà de creació i comunicació, especialment entre la població juvenil. També es vol contribuir a la difusió del patrimoni poètic del Segrià i el conjunt del territori lleidatà, especialment entre el col·lectiu jove, així com descobrir el talent literari i incentivar la creació poètica en llengua catalana.