Enquesta per conèixer l’eficiència energètica dels ajuntaments del Segrià

Placa fotovoltaica

El Consell Comarcal del Segrià farà una diagnosi de quina és la situació dels municipis de la comarca respecte la transició cap a una energia sostenible mitjançant una enquesta dirigida a tots els ajuntaments que ha estat impulsada per les tècniques del Pla de reactivació socieconòmica coordinades per l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i en col·laboració de Leader Ponent.

L’objectiu és conèixer el model energètic de la comarca i promoure accions per millorar l’eficiència energètica dels municipis i estar preparats per a futures subvencions en aquest sector.

L’enquesta recull qüestions com quin és el coneixement que es té de tots els potencials de la millora de l’eficiència energètica i del programa de comptabilitat energètica Sistema d’Informació Energètica (SIE) de la Diputació de Lleida, quin és el cost econòmic del consum energètic dels equipaments municipals, quantes emissions de CO2 han generat en l’últim any, quines mesures d’eficiència energètica s’han implementat a cada municipi, com s’han finançat els canvis energètics, si hi ha interès per participar en projectes de comunitat energètica i de mobilitat elèctrica, si els ajuntaments tenen disposició pressupostària per obtenir un certificat energètic i així poder accedir als ajuts de rehabilitació energètica promoguts per la Unió Europea, entre altres qüestions.

El Consell Comarcal del Segrià té des de l’any 2020 un conveni amb l’Associació Leader Ponent per a  l’assessorament en temes d’eficiència energètica i energies renovables per als ajuntaments, empreses i particulars. Entre altres serveis, s’ofereix l'anàlisi dels consums i la contractació energètica de les dependències municipals i de l’enllumenat públic amb un programa de gestió energètica per al control d’aquests amb l’objectiu d’optimitzar la contractació i reduir la despesa energètica de l’ajuntament. 

Els resultats de l’enquesta permetran fer un mapa de la situació energètica al Segrià. També es preveu promoure la mateixa iniciativa en altres comarques.

En el següent enllaç trobareu l’enquesta: https://forms.gle/gZUc6miSnJwBWthLA