La Granja d’Escarp estrena aquest divendres les “Sardanes a la fresca al Segrià 2024”

Cartell de

La Granja d’Escarp serà, aquest divendres 12 de juliol a les 22 h, el municipi on començarà aquest estiu la XIX edició de “Sardanes a la fresca al Segrià 2024”. La ballada es farà a la Plaça Nova i comptarà amb la música de la Bellpuig Cobla.

La resta de municipis que recorrerà la volta comarcal els divendres de juliol d’enguany són Torrebesses (dia 19 a les 21.30 h al Poliesportiu) i Torre-serona (dia 26 a les 21 h al Passeig Josep Buil).

A l’agost hi haurà trobada de “Sardanes a la fresca…” a Almacelles (dia 2 a les 21.30 h a la Plaça de la Vila), Massalcoreig (dia 9 d’agost a les 21 h a la Plaça del Casal), Alcoletge (dia 23 a les 21.30 h a la Plaça del Sitjar), Puigverd de Lleida (dia 30 a les 22 h a la Pista de les Piscines).

La volta comarcal clourà a Vilanova de Segrià el dia 6 de setembre a les 22 h a la plaça de la Cooperativa.

A més de La Granja d’Escarp, la Bellpuig Cobla tocarà a Massalcoreig. En el cas de Torrebesses i Puigverd de Lleida, hi actuarà la Cobla 11 de setembre. La Cobla Vents de Riella intervindrà a Alcoletge i Vilanova de Segrià, i la Cobla Tàrrega amenitzarà les nits de sardanes a Torre-serona i Almacelles.

Onze colles sardanistes

Les colles sardanistes que tenen previst participar enguany són onze en total: Amics de la Sardana d’Alguaire, Agrupació sardanista Artesa de Lleida, Agrupació sardanista Germanor (Torrefarrera), Associació de dones Pou del Gel (Puigverd de Lleida), Amics de la Sardana d’Almacelles, Escola Sardanista de Torres de Segre, Grup sardanista de l’Associació 50 i més (Alcarràs), Colla sardanista dansaires del Pi (Alpicat), Associació Aufés Sardanes (Alfés), Grup sardanista Balàfia (Lleida) i Grup sardanista 27 d’abril (Lleida).

“Sardanes a la fresca al Segrià 2024” està organitzada per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.