LA TAULA DE SALUT, ORIENTACIÓ I INCLUSIÓ COMARCAL FA UN BALANÇ POSITIU DE LES ACCIONS D’AQUEST CURS, QUE HAN COMPTAT AMB 1.200 PARTICIPANTS, I JA PLANIFICA EL CURS 2022-2023

El vicepresident Toni Bosch va donar la benvinguda a la trobada virtual

El vicepresident del Consell, Toni Bosch, va donar la benvinguda a la vintena d’assistents a la trobada de tancament de curs i va fer una valoració molt positiva de les acciones realitzades. Els alumnes participants van ser principalment d’ESO, dels centres INS Seròs, INS Alpicat, INS Almenar, INS Joan Solà de Torrefarrera, INS Canigó d’Almacelles, INS Alcarràs i INS Caparrella

El Consell Comarcal del Segrià ha celebrat aquesta setmana la Taula de Salut, Orientació i Inclusió Comarcal, una activitat que es va dur a terme en format online sota l’organització del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià”.

La taula va comptar amb la participació d’una vintena de persones entre coordinadors/ores pedagògics dels INS, professionals del programa Salut i Escola, tècnics/ques de joventut dels municipis i regidors/ores de Joventut dels municipis.

Durant la sessió es van valorar les accions dutes a terme al llarg del curs 2021-2022 –el segon en què s’organitza–, i es van coordinar, canalitzar i programar les accions que es volen portar a terme als instituts de la comarca durant el curs vinent 2022-23.

El vicepresident del Consell, Toni Bosch, que va donar la benvinguda als participants, va fer una valoració molt positiva de les accions realitzades durant el curs. També va destacar favorablement el fet que aquesta taula de coordinació esdevingui un recurs i un servei adreçat a cobrir les necessitats dels instituts i dels i les joves que es troben cursant ESO, CF i Batxillerat.

Unes accions en les quals hi han participat aproximadament 1.200 alumnes, principalment de l’ESO, dels centres INS Seròs, INS Alpicat, INS Almenar, INS Joan Solà de Torrefarrera, INS Canigó d’Almacelles, i INS Alcarràs, i en matèria de Referents d’Ocupació també de l’INS Caparrella.

Pel que fa a les temàtiques treballades, en matèria de salut i prevenció han estat l’educació en valors, la intel·ligència emocional, el gènere, la igualtat, el bullying, l’assetjament, el ciber-assetjament, l’alimentació i la nutrició. En total, en aquest camp s’han fet 67 accions entre tallers, obres de teatre i fòrums.

Finalment, pel que fa als Referents d’Ocupació Juvenil, s’ha treballat l’autoconeixement, el mercat de treball, les habilitats comunicatives, les entrevistes de feina, els processos de selecció i els tipus de proves. S’han fet 60 accions, amb tallers i suport en el tràmit de beques.

Pel que fa a les Dinamitzadores Cíviques, les principals temàtiques d’acció han estat la sensibilització envers la diversitat, els tallers anti-rumors, les històries de vida i les exposicions. Hi ha hagut 14 accions entre tallers i exposicions.

En aquest cas, cal destacar la incorporació i la fidelització de la figura de les Dinamitzadores Cíviques a la Taula de Coordinació, per tal de continuar donant resposta a les necessitats dels joves migrats sols, però també de les persones d’altres col·lectius de joves que estan en una situació especial de vulnerabilitat. Aquestes actuacions es volen fer atenent els processos vitals en què es troben aquestes persones joves i prioritzant el treball en xarxa amb els recursos i agents del territori.

Durant el mes de setembre vinent, es reprendran els contactes institut a institut per tal d’acabar de concretar les accions i el calendari per al curs 22-23.

Cal recordar que el Pla de Salut Comarcal del Segrià es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià “JoveSegrià”, el qual rep el suport de diferents municipis, de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.