Llardecans dona el tret de sortida a l’exposició itinerant “Textures i lectures” de Palmira Rius, impulsada per l'Àrea de Cultura i el Siad

El projecte, que vol donar visibilitat a l’art femení, es podrà veure en sis municipis

Aquest divendres s’ha inaugurat a Llardecans l’exposició itinerant “Textures i lectures”, una fusió d’art tèxtil i literatura escrita per dones que té per objectiu visualitzar l’art femení de Ponent. El projecte està impulsat per les àrees de Cultura i del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Segrià.

La mostra consta de 18 peces de tèxtil contemporani de l’artista Palmira Rius acompanyades d’un fragment d’una obra recent de 18 escriptores vinculades a Lleida. L'exposició també va acompanyada d’un taller o xerrada per part de l’autora per apropar l’art tèxtil a les persones participants.

L’acte d‘inauguració ha comptat amb la presència del vicepresident de Consell Comarcal, Toni Bosch, l’artista Palmira Rius i l'escriptora Glòria Martin, a més de membres de l’associació de dones i del club de lectura del mateix municipi. La mostra, de caràcter itinerant, recorrerà 6 municipis del Segrià fins a finals d'any: Llardecans, del 25 de setembre al 4 d’octubre; Gimenells, del 9 al 18 d’octubre; Alfarràs, del 23 d’octubre a l'1 de novembre; Els Alamús, del 6 al 11 de novembre; Seròs, del 20 al 29 de novembre i la Granja d’Escarp del 11 al 20 de desembre.

Segons Palmira Rius, “aquesta exposició permet mostrar dos arts, un físic, com les obres escultòriques i tèxtils i l’altre intel·lectual, com la lectura. La sintonia esdevé per part de les escriptores que afegeix el tex a l’obra.”