L’OFICINA DE POBRESA ENERGÈTICA DEL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ HA PROTEGIT 348 FAMÍLIES I HA DESTINAT 24.682€ A AJUTS D’URGÈNCIA DURANT L’ANY 2021

OFICINA DE POBRESA ENERGÈTICA DEL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ

Van servir per fer front a pagaments de subministres de la llar corresponents a aigua, llum o gas de persones en situació de vulnerabilitat.

Al llarg de l’any passat, des de l’Oficina es van fer 2.384 informes.

L'Oficina de Pobresa Energètica del Consell Comarcal del Segrià va destinar un total de 24.682 euros a ajuts d'urgència de pobresa energètica durant l’any 2021. En aquests ajuts s’inclouen els pagaments de subministraments de la llar corresponents a aigua, llum o gas de famílies vulnerables.

La xifra total és sensiblement inferior als 31.703,93 euros que s’hi van destinar l’any 2020, malgrat que durant l’estat d’alarma van quedar prohibits els talls en els subministraments d’energia.

Les dades de l’Oficina també detallen que durant l’any passat (2021) es van fer 2.384 informes (davant els 1.816 del 2020) i que els nuclis de convivència protegits van ser 348, enfront els 385 de l’any anterior.

El vicepresident del Consell i cap de l'àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, referma el compromís del Consell amb les persones vulnerables de la comarca: "Fa sis mesos vam decidir centralitzar les demandes en una oficina única de Pobresa Energètica, cosa que ha permès agilitzar la resposta a l’allau de sol·licituds d’aquest servei i millorar l’atenció als veïns i veïnes de la comarca en situació de risc d’exclusió residencial per talls de subministrament d’electricitat, gas i aigua potable per manca de pagament”.

A l'oficina hi treballen una treballadora social i una administrativa que s'encarreguen d’atendre les persones en situació de vulnerabilitat. L'objectiu del reforç de personal i centralització del servei és fer més àgil i eficient l’atenció a les persones usuàries i, a la vegada, alliberar d’aquesta tasca la resta de treballadores socials del Consell.

L’Oficina està oberta de dilluns a divendres i combina l’atenció al públic a la seu del Consell Comarcal amb les visites als municipis amb cita prèvia. S’hi pot contactar mitjançant el correu vulnerable@segria.cat o al telèfon 973 980 230.