Més de 200 persones al concert que va unir les corals de Torres de Segre, Almacelles i Alcarràs

Carme Valls dirigint les tres corals i el públic

Més de 200 persones van assistir ahir diumenge a la tarda al concert en què van cantar la Coral La Lira de Torres de Segre, la Coral Veus del Roser d'Almacelles i la Coral L'Alzina d'Alcarràs.

Va tenir lloc a l'església de l'Assumpció de la Mare de Déu d'Alcarràs, amb més de 90 cantaires en total dirigits pels directors Ramon Curcó (que assaja les formacions corals de Torres de Segre i Alcarràs) i Elisabet del Moral, al capdavant de la d’Almacelles.

A més del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, van assistir a l’acte els alcaldes d'Alcarràs i Almacelles, Gerard Companys i Joan Bosch, mentre que Àlvaro Boqué -cap de l'àrea de Joventut, Cultura i Esports del Consell- representava el seu municipi, Torres de Segre.

Un repertori molt variat

El repertori va entusiasmar el públic, des del famós "Only You" a l'emotiva "Amazing Grace" passant per l'havanera "El meu avi" o la sardana "La Moreneta", contrastant amb el "Quizás" d'Osvaldo Farrés o "Memory" de l'inoblidable musical "Cats".

Sota la direcció de M. Carme Valls

Per començar i acabar, aquest tercer concert del cicle Segrià Corals va comptar amb la passió encomanadissa per la música de la M. Carme Valls, a qui va dedicat el calendari del 2024 per la seva gran aportació a la pedagogia de la música i la direcció del cant coral. Amb un "Tres i tres i tres" dirigit per ella es van unir les veus dels cors i del públic. Valls va mostrar prèviament a tothom com és el mètode Kodály que ajuda a aprendre de manera divertida les notes musicals mitjançant llenguatge de signes.

En acabar, l'Ajuntament d’Alcarràs va tenir un detall pel president Masot, els vicepresidents Manel Ezquerra i Sebastià Ribes i els consellers Joan Bosch i Ramon Piñol, que estaven presents al concert. Es tracta d'una peça per recordar els llocs més emblemàtics del poble i la seva gent.

Tant David Masot com Àlvaro Boqué van agraïr l'assistència del pubillatge d'Alcarràs, a qui es va poder veure a primera fila amb les autoritats.

El proper concert, a Montoliu

El proper concert del cicle Segrià Corals serè el proper diumenge dia 26 a Montoliu de Lleida, a la Sala de Ball a les 6 de la tarda. Aquests concerts són gratuïts, ja que compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.