OBERTA LA CONVOCATÒRIA DEL II PREMI DE RECITACIÓ DEL SEGRIÀ EN HOMENATGE A JOSEP M SALA-VALLDAURA

Després de la gran acollida de la primera edició, el Consell Comarcal del Segrià torna a convocar el Premi de Recitació Poètica del Segrià, un certamen que pretén afavorir la difusió del patrimoni poètic lleidatà així com incentivar la creació poètica en llengua catalana.
El certamen consisteix en un recital poètic en directe, que tindrà lloc el dia 6 de novembre a la sala 1 del Teatre Municipal de l'Escorxador, de Lleida. Les àmplies dimensions de la sala permeten garantir les mesures de seguretat vigents amb motiu de la crisi sanitària i dur a terme un acte totalment segur
Cada participant haurà d'interpretar dues rapsòdies: la primera correspon a la lectura del poema "Compàs i acord", de Josep Maria Sala-Valldaura, poeta, assagista i crític literari amb llarga trajectòria en el món de la poesia i la literatura, i el segon poema serà inèdit de la persona participant. La resolució, proclamació i entrega de premis es farà el mateix dia del certamen.
Hi ha tres categories: la millor rapsòdia, el millor poema original i a la categoria jove, per a participants de 16 a 25 anys. Els premis van dels 200 als 400 euros i, a més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.
En la convocatòria 2020, les inscripcions es poden presentar fins al 31 d'octubre mitjançant la documentació facilitada en l'apartat de cultura de la web del Consell Comarcal .
El jurat està format per: Eduard Batlle, poeta, filòsof i professor. Autor de diversos llibres reconeguts amb diferents premis; Rosa Mesalles, , filòloga, tècnica cultural de l'Ajuntament de Lleida en l'àmbit de la literatura i creadora d'espectacles literaris i Jaume Belló, artista multidisciplinari secretari Acadèmic del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatral i coordinador de l'Aula Social.
Per donar màxima cobertura al premi, les bases s'han distribuït per biblioteques, grups de poesia i rapsòdia, grups de lectura en veu alta, escoles de teatre i instituts. També es poden consultar aquí.