OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER A LA NOVENA EDICIÓ DEL PREMI DE RELATS CURTS ‘HISTÒRIES VIVES DEL SEGRIÀ’ QUE ORGANITZA L’ÀREA DE CULTURA DEL CONSELL

Els originals es podran presentar fins al 20 d’abril i optaran a uns premis de 650 euros per a l’obra guanyadora i de 250 per a l’accèssit

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià ja té a punt tots els detalls de cara a la IX edició del Premi de Relats Curts ‘Històries Vives del Segrià’, un certamen que té com a objecte fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca a través de la narrativa.


El premi és obert a la participació de totes les persones residents a la Unió Europea que el dia de termini de la convocatòria hagin complert 16 anys. Els relats han d’estar escrits en llengua catalana, i la temàtica ha de referir-se a la comarca i/o als municipis del Segrià i ha d’incloure fets i esdeveniments versemblants. Es pot presentar. qualsevol referència de suport a l’esdeveniment (retalls de diari, fotografies...). Els originals han de ser inèdits, no premiats en cap altra convocatòria i signats per una única autora o autor. El termini per a la presentació dels relats acabarà a les 14.00 hores del 20 d’abril de 2022.


Pel que fa als premis, el guanyador/a s’endurà 650 euros, mentre que l’accèssit rebrà 250 euros. Tant l’obra guanyadora i com l’accèssit formaran part d’una publicació promoguda pel Consell Comarcal del Segrià, En l’esmentada publicació, s'hi podran incloure altres obres que no hagin estat premiades, però sí destacades pels membres del jurat.


Quant al jurat, estarà format per persones relacionades amb el món de la llengua i de la literatura catalanes, experts en patrimoni a la comarca i per representants del Consell Comarcal del Segrià. Així, en aquesta 9a edició, seran les escriptores Montse Sanjuan i Marta Alòs; l’historiador i expert en patrimoni Jordi Seró; Teresa Malla, consellera i cap de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià; Ester Martí Sentañes, guanyadora de l’anterior edició del Premi de Relats Curts; i una tècnica del Consorci per a la Normalització del Segrià.


Per a la selecció dels relats, les persones membres del jurat tindran en compte aspectes com l’originalitat i creativitat de l’obra, l’adequació a la temàtica del Premi, el compliment de les bases del certamen, els recursos literaris emprats en l’obra i els criteris propis de cada membre del jurat.


Es poden consultar les bases i la convocatòria a https://bit.ly/3IkAPBY.