ONZE COLLES, VUIT BALLADES I QUATRE COBLES POSARAN RITME I MÚSICA A LA 17a EDICIÓ DE SARDANES A LA FRESCA AL SEGRIÀ

Imatge del cartell amb la programació del cicle

El cicle visitarà de juliol a setembre La Granja d’Escarp, Benavent de Segrià, Massalcoreig, Alfés, Alcoletge, Puigverd de Lleida, Vilanova de Segrià i Rosselló

El cicle Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta Comarcal del Sardanes recorrerà vuit poblacions els divendres al vespre durant els mesos de juliol, agost i setembre, en el que serà la 17a edició d’aquesta iniciativa que organitza i impulsa l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i que és un clàssic del calendari d’estiu al territori, amb un gran èxit de participació.

A les ballades hi participaran onze colles sardanistes de la comarca: els Amics de les Sardanes d'Alguaire, l'Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, l'Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, l'Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, els Amics de la Sardana d'Almacelles, el Grup Sardanista 27 d'Abril de Lleida, l'Escola Sardanista de Torres de Segre, el Grup Sardanista de l'Associació 50 i més d'Alcarràs, el Grup Sardanista Ixmucané de Lleida i Dansaires del Pi d'Alpicat.

En total seran quatre les cobles que amenitzaran les vuit ballades previstes, amb dos actuacions de cadascuna d’elles. Aquestes cobles són Lo Castell, Bellpuig, Tàrrega i Vents de Riella.

Pel que fa al calendari de les Sardanes a la Fresca 2022, s’encetarà el 8 de juliol a La Granja d’Escarp amb la Cobla Lo Castell. Encara al juliol, s’han programat diades a Benavent de Segrià, el dia 22 amb la Cobla Bellpuig, i Massalcoreig, el 29 amb la Cobla Tàrrega.

Per a l’agost hi ha previstes dos ballades: el dia 5 a Alfés amb la Cobla Bellpuig i el dia 12 a Alcoletge amb Lo Castell. El cicle acabarà el mes de setembre amb tres jornades més: el dia 2 a Puigverd amb la Cobla Tàrrega, el 9 a Vilanova de Segrià i el 16 a Rosselló, en aquests dos darrers casos amb la Cobla Vents de Riella.

Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta Comarcal de Sardanes tornarà a ser, doncs, protagonista a les places del Segrià, com ja va passar l’any passat, quan el cicle es va recuperar després que al 2020 hagués de ser substituït per concerts de cobla com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia.

La proposta compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments dels municipis adherits al projecte.