SET POBLACIONS I QUATRE COMPANYIES A LA 18a EDICIÓ DE LES VESPRADES TEATRALS-CIRCUIT DE TEATRE AMATEUR DEL SEGRIÀ, ORGANITZADES PER L’ÀREA DE CULTURA DEL CONSELL COMARCAL

Cartell de les XVIII Vesprades Teatrals del Segrià

Almenar, Aitona, Torres de Segre, Soses, Torrebesses, Artesa de Lleida i Corbins seran els escenaris que visitarà el cicle. Les agrupacions teatrals són Lo tReato d’Alguaire, Josafat Teatre de Torres de Segre, Sake Teatre de Lleida i Teatre de Talión de Lleida.

 

Les Vesprades Teatrals-Circuit de Teatre Amateur a la comarca del Segrià viatjaran a set poblacions durant els mesos de novembre i desembre. Aquesta serà la 18a edició d’un cicle que està organitzat per l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.

Els set escenaris que visitarà el circuit seran Almenar, Aitona, Torres de Segre, Soses, Torrebesses, Artesa de Lleida i Corbins. Pel que fa a les agrupacions teatrals adherides, són Lo tReato d’Alguaire, Josafat Teatre de Torres de Segre, Sake Teatre de Lleida i Teatre de Talión de Lleida, que oferirà dos obres diferents.

El circuit es posarà en marxa el dissabte 19 de novembre a Almenar amb l’obra ‘L’amor venia en taxi’, de la companyia Lo tReato, i seguirà el diumenge 19 a Aitona amb ‘La importància de ser Frank’, de Teatre de Talión. Un cap de setmana després serà el torn per a Torres de Segre, el dissabte 28, amb ‘L’amor venia en taxi’ (Lo tReato), i per a Soses, el diumenge 27, amb ‘L’herència’, a càrrec de Sake Teatre.

Pel diumenge 4 de desembre s’ha programat un a doble sessió a Artesa de Lleida i Torrebesses, amb les obres ‘Isop’, de Teatre de Talión, i ‘L’herència’, de Sake Teatre, respectivament. Les Vesprades Teatrals es clouran el dissabte 10 de desembre a Corbins amb ‘Un tramvia anomenat desig’, de Josafat Teatre.

La cap de l’àrea de Cultura, Teresa Malla, destaca que la iniciativa té una vessant doble: ‘és una oportunitat per a les companyies amateurs, que han patit molt durant la pandèmia, i alhora és un incentiu perquè els ajuntaments que normalment no poden programar activitats culturals al seu municipi s’animin a fer-ho, amb l’ajuda del Consell.’

Les Vesprades Teatrals són una proposta que ofereix el Consell Comarcal del Segrià per als grups de teatre afeccionat i els ajuntaments dels municipis per tal d’afavorir la mobilitat i  la dinamització d’agrupacions teatrals no professionals de la comarca.

El cicle compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i, en aquesta edició, de set municipis.

Breu sinopsi de les obres

‘La importància de ser Frank’ (Talión Teatre) és un retrat crític, àcid i còmic de l’alta societat, una comèdia d’Oscar Wilde alegre amb uns diàlegs irònics i fins i tot absurds, on res és el que sembla. Un malentès originat per un nom fals transporta l’espectador a un enfilall d’embolics amatoris, resolts en un final sorprenent i rocambolesc.

‘Isop’ (Teatre Talión) és un narrador de faules protagonitzades per animals amb un missatge moral clar, contades amb l'objectiu de fomentar les virtuts humanes. Nascut esclau, geperut i d'extrema lletjor, ara es troba al servei d'en Xantos, polític de moda, i de la seva dona Cleia. L'Isop és just i lleial amb els seus amos, però vol ser lliure i només té el seu enginy per aconseguir-ho, però no a qualsevol preu.

‘L’herència’ (Sake Teatre) ens planteja què passa quan, després de quaranta anys sense relació, els fills d’una família es retroben per assistir a l’enterrament del pare i, de passada, refer els llaços familiars... tot sigui per l’herència!

‘Un tramvia anomenat desig’ (Josafat Teatre) ens porta la història de dues germanes, un marit i els deliris de grandesa d'una dama del sud en plena crisi vital. És una de les obres més destacades del dramaturg Tenesse Williams i una creació excel·lent de la literatura americana, un relat de tensió sexual, de secrets i prejudicis, de violència.

‘L’amor venia en taxi’ (Lo tReato) és un èxit popular de l’actor i dramaturg Rafael Anglada, que la va estrenar l’any 1959 al Romea. És una d’aquelles peces còmiques que permetien fugir de la grisor del franquisme, una comèdia d’embolics i confusions per passar una bona estona.