ÚLTIMA SETMANA PER PRESENTAR PROPOSTES MUSICALS PER AL TERCER CD ESTRATS – SONS DE PONENT

El termini de presentació de propostes musicals per formar part del tercer volum del recopilatori musical Estrats-Sons de Ponent que va començar el passat 15 de març acaba aquest divendres 16 d’abril.

Amb aquesta iniciativa, el servei de Joventut “Jove Segrià” del Consell Comarcal del Segrià vol donar continuïtat a les edicions de l’any 2019 i 2020 i refermar la seva voluntat d’esdevenir un referent en matèria de promoció musical, acompanyament i descoberta de talent juvenil a Ponent.

“Estrats” reivindica la producció quilòmetre 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i ens emplaça a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.

Per poder participar cal enviar un correu electrònic a estratsponent@gmail.com  on cal esmentar el nom de la proposta musical, títol del tema, breu biografia, fotografia i adjuntar un tema degudament mesclat i masteritzat.

La primera edició va comptar amb 20 formacions musicals i la segona amb 22 propostes. Al llarg d’aquestes dues primeres edicions s’han arribat a presentar fins a 82 formacions musicals, fet que posa en evidència i de manera inqüestionable que el panorama musical de ponent viu un moment brillant i vigorós amb  nombroses bandes que estan deixant una petjada ferma en els terrenys sonors musicals del nostre país.

Els grups han de ser de la demarcació de Ponent (mínim un membre) o tenir una vinculació amb aquesta i han de ser formacions musicals en actiu, amb treballs editats recents o singles. 

Alguns dels criteris de selecció són: qualitat del tema i enregistrament, diversitat d'estils en el recopilatori “Estrats” que posi en valor la música de Ponent i la seva representativitat, paritat de gènere, temes originals i propis, presència jove i descoberta de nou talent i/o noves propostes musicals amb formacions consolidades.

Més enllà del CD recopilatori “Estrats” i en aquesta convocatòria per aquest any 2021, el Consell Comarcal del Segrià també es marca l’objectiu d’oferir altres projectes al voltant de la música: crear 3 accions formatives d’acompanyament i suport a la creació i producció musical; la creació d’un catàleg en format guia de recursos ESTRATS – SONS DE PONENT per fomentar la contractació d’aquestes formacions i una beca al talent jove per la producció musical d’entre totes les propostes seleccionades.

La iniciativa rep el suport econòmic i tècnic de la Direcció General de Joventut i del Servei de Joventut “Jove Segrià” del Consell Comarcal del Segrià.