Un total de 632 empreses i autònoms de Lleida i Baix Segre es beneficien dels ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària impulsats de nou pel Consell Comarcal del Segrià

El Consell ha repartit 1.182.834 € en aquesta segona convocatòria dels ajuts per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la Covid-19 pel confinament del mes de juliol de 2020.

El Consell Comarcal del Segrià ha repartit entre 632 empreses i persones autònomes del sector del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària de Lleida ciutat i el Baix Segre els 1.182.834 euros corresponents a la segona convocatòria d’ajuts per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la Covid-19 que va provocar un confinament sever durant el mes de juliol de 2020.

Concretament, 590 d’aquestes empreses beneficiàries corresponen a la ciutat de Lleida, 27 a Alcarràs, vuit a Aitona, cinc a Seròs, un a Soses i un a Torres de Segre. A La Granja d’Escarp no hi ha hagut cap sol·licitud en aquesta segona convocatòria. Cada empresa o persona autònoma rebrà un total de 1.869,99 €. Cal especificar que tots són nous beneficiaris, és a dir, que no van rebre els ajuts de la primera convocatòria.

Tal com marcaven les bases d’aquesta segona convocatòria d’ajuts, podien ser beneficiàries les persones jurídiques i autònoms titulars d’un establiment físic de comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants), activitats recreatives musicals, establiments d’allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants, que veiessin suspesa o reduïda la seva activitat durant el mes de juliol de 2020, com a mínim, amb una facturació d’un 50% respecte al mes de juliol de l’any anterior com a conseqüència de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol.

Cal recordar, que el Consell Comarcal del Segrià va consensuar les bases d’aquests ajuts amb l’Ajuntament de Lleida i els sis municipis del Baix Segre afectats (Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp i Torres de Segre), a més de les entitats i patronals Cambra de Comerç, PIMEC, FECOM i la Federació d’Hostaleria.

Amb el repartiment d’aquests ajuts, s’esgota la subvenció de 4 milions d’euros procedents del conveni entre el Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci del Comerç, Artesania i Moda (CCAM), que tenia com a objectiu reactivar el sector del comerç i els serveis dels municipis de la comarca del Segrià més afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.

Entre la primera i la segona convocatòria, s’han concedit ajuts a un total de 1.330 empreses i persones autònomes. Recordem, que amb la primera línia d’ajuts, es van beneficiar 698 empreses o persones autònomes, que corresponien a 574 de Lleida ciutat, 53 d’Alcarràs, 20 d’Aitona, 15 de Soses, 14 de Torres de Segre, 13 de Seròs i 9 de La Granja d’Escarp.