Un workshop clou els cursos de digitalització per a petites empreses impulsats pel Consell Comarcal del Segrià

El cap de Promoció Econòmica del Consell va participar en la cloenda del curs, que ha comptat amb 65 empreses

És una de les accions que formen part del Pla de reactivació econòmica promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’àrea de Promoció Econòmica del Consell

Ha comptat amb 65 empreses i el finançament del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Un total de 65 empreses van completar aquest dilluns al vespre a Seròs els cursos de comunicació digital i xarxes socials organitzats pel Consell Comarcal del Segrià, que es va cloure amb la jornada ‘Activa l’empresa local: cooperar per créixer?’.

La sessió va comptar amb l’assistència de Josep Lluís Huguet, cap de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià; i Susana Díaz Martínez, subdirectora general de Polítiques Actives d'Ocupació.

Durant la cloenda, el cap de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell va destacar l’objectiu del Consell Comarcal de continuar impulsant la xarxa empresarial del Segrià: “fer xarxa enforteix el lligam de la comarca, promou la innovació inter i intrasectorial i difon el coneixement, aspectes bàsics per tal que municipis rurals no perdin el seu teixit empresarial en un món tan globalitzat.”

La iniciativa va tenir el seu origen en la darrera diagnosi territorial sobre el teixit empresarial, de la qual en va sorgir la necessitat de potenciar la xarxa de la comarca i fomentar la cooperació, la innovació i, en definitiva, les sinèrgies empresarials, especialment després de l’impacte econòmic que ha suposat la Covid. Aquella necessitat s’ha materialitzat en els cursos de digitalització, als quals han participat 65 empreses i en l’esdeveniment celebrat a Seròs en format de workshop com a cloenda.

El workshop va incloure una xerrada inspiradora, duta a terme per en Joan Cortés, de Bee&Butterfly, assessor d'empreses especialitzat en estratègia empresarial. La segona part de la jornada va ser pràctica i va consistir en dinàmiques empresarials, agrupades segons temàtiques, interessos i demandes.

Pel que fa als cursos de digitalització, es tracta d’una de les accions que formen part del Pla de reactivació econòmica impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que coordina l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià i que està finançada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Els cursos s'han fet simultàniament de forma presencial des d’abril fins a finals de juny en sis municipis (Almenar, Torrefarrera, Albatàrrec, Alcarràs, La Granja d’Escarp i Torrebesses) i comptant amb la implicació dels respectius ajuntaments. L’objectiu de tot plegar era facilitar i donar eines pràctiques i personalitzades per introduir els petits comerços i altres negocis de la comarca al món digital i donar-los un impuls. El curs ha estat gratuït i ha constat de 12 sessions setmanals de 2 hores presencials en dues franges horàries diferenciades  per adaptar-se a les realitats dels petits negocis i per facilitar la conciliació familiar i laboral.