El grup d’oleoturistes de la segona ruta en bicicleta elèctrica de l’activitat “Segrià, Terra de Bons Productes” va gaudir diumenge al matí del paisatge d’Aitona i Seròs, amb un recorregut que combinà patrimoni, natura i gastronomia.
Un grup de 10 persones participà en aquesta experiència premium que promou l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Segrià. Van comptar amb un guia que els acompanyà pels camps que ara mostren la tardor, amb visita al jaciment visigot del Bovalar i parada al molí de Covet de Seròs, on varen poder fer una degustació de Km 0 preparada pel xef d’Almenar Ivan Pascual, amb protagonisme de l’oli d’oliva verge extra, que és l’eix de l’activitat.
“Segrià, Terra de Bons Productes” està inclosa en el programa “12 mesos, 12 paisatges” que promou la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Vol subratllar aquest mes de novembre la importància de l’oli, amb el seu territori i la seva gent al Segrià. El cap de l’àrea, Kleber Esteve, ha afirmat que “l’activitat està tenint una resposta sensacional i gairebé ja estan exhaurides les places pels dos diumenges propers, que preveuen rutes per Maials i Aspa”.
Comptant també amb l’ajut del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, les inscripcions són gratuïtes i es fan a través del codi QR que es troba al perfil d’Instagram del Consell Comarcal del Segrià (@ccsegria) i a la web segria.cat.