Aspa ha estat el focus de la quarta ruta d'oleoturisme que ha organitzat l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Segrià en el marc de les activitats de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Un grup de 10 turistes en bicicleta elèctrica va visitar ahir diumenge els paisatges del terme municipal amb un guia. La ruta els va permetre de conèixer el molí d'oli (que comercialitza Oli d'Aspa) i rebre una degustació de KM0 feta pel xef Ivan Pascual.
Per Kleber Esteve, cap de @segriapromeco, la iniciativa "Segrià, Terra de Bons Productes" ha estat "engrescadora per persones que valoren la descoberta de la tardor a la nostra comarca en un transport que ho fa més fàcil, com és la bicicleta elèctrica. Alhora, hem pogut oferir elaboracions amb l'oli d'oliva verge extra de la mà d'un gran xef de la comarca i donar a conèixer els molins, que ens aporten història, treball i arrelament".
Les rutes, assenyala Esteve, es troben a partir d'ara a Internet, tant a wikiloc com a strava.