Un grup de 10 persones ha fet aquest matí a Torrebesses la primera de les rutes pel territori de l’oli al Segrià, en el marc de l’activitat de “Segrià, Terra de Bons Productes” amb la qual el Consell Comarcal promourà excursions premium els primers quatre diumenges de novembre.
El recorregut ha començat al poble de Torrebesses davant l’Església Nova (també coneguda com Inacabada o “l’església que va matar el fred”), que és Bé Cultural d’Interès Local. Amb bicicleta elèctrica, els visitants han estat acompanyats per un guia que els ha portat a gaudir del paisatge de tardor, les construccions de pedra seca i les finques productores d’olivera i festuc.
En acabar la ruta, el xef Ivan Pascual ha proposat un tast d’elaboracions de Km 0 fetes amb oli d’oliva verge extra. Cal dir que aquest cap de setmana ja es podia tastar oli del primer raig Degustus elaborat amb olives de Torrebesses.
El cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Segrià, Kleber Esteve, ha manifestat que “la proposta ha estat molt ben rebuda. Els visitants estan contents de poder tenir una experiència singular en el territori de l’oli, que és encara poc conegut per moltes persones”.
“Això ens fa pensar -ha dit Esteve- que aquest mes de novembre, aprofitant que està dedicat a l’oli dins del programa de ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025’ que promou la Generalitat, ens permetrà donar a conèixer el tresor de natura, gastronomia i cultura de què disposem”.
Els propers diumenges al matí, les rutes d’oleoturisme en bicicleta elèctrica permetran visitar Aitona, Seròs, Maials, Llardecans i Aspa. Les inscripcions són gratuïtes i es fan a través del codi QR que es troba al perfil d’Instagram del Consell Comarcal del Segrià (@ccsegria) i dins la web segrià.cat.