Comença la 1a edició dels Camins de Fruita Dolça

Camins Fruita Dolça

Ha estat presentada al CCS pel president Pau Cabré i la consellera Bea Obis

Aquest any, el Consell Comarcal del Segrià organitza la primera edició dels ‘Camins de Fruita Dolça al Segrià’. Aquesta activitat convida a acostar els pobles productors d’aquest tipus de fruit, en una zona on el seu motor econòmic està tan vinculat a la terra, per comprendre tot allò que envolta la seva producció i conèixer les característiques del seu entorn i la cura de la seva natura.

Aquest projecte promou apropar els pobles productors de fruita dolça durant els caps de setmana d’agost, setembre i octubre. Cada municipi acollirà els visitants oferint-los la possibilitat de realitzar activitats vinculades al paisatge fructícola que permetran al públic redescobrir-lo i reinterpretar-lo.

Aquesta activitat està pensada perquè s’hi puguin desenvolupar, en cada municipi, actuacions musicals, recorreguts guiats seguint el Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca, visites als centres cooperatius per entendre el trajecte que segueix la fruita del camp fins arribar a casa nostra, visita als camps de fruita on es colliran figues i préssecs, visites a cooperatives, fires, tastos guiats i degustacions de còctels a base de fruita.

Aquest dissabte dia 31 d’agost s’inicia la primera activitat d’aquesta edició al municipi d’Aitona, i després seguiran les poblacions d’Alcoletge, Torres de Segre, Alguaire i Alfarràs.

El president Pau Cabré ha manifestat que “cal fer pedagogia d’allò que ens distingeix com a comarca i que sabem fer bé i ho fem molt bé, i ara ens falta publicitar-ho i comercialitzar-ho com cal”. En aquest sentit, Cabré ha agraït “el coratge de les poblacions pioneres en aquest projecte, per haver-se implicat amb tant entusiasme”. Cabré està convençut que s’aniran afegint al projecte altres poblacions en un futur ben proper, tal com va passar amb el Camí d’Or Líquid.

Per la seva banda, la consellera Bea Obis ha explicat que aquest projecte neix a l’ombra del molt reeixit Camí de l’Or Líquid, perquè la fruita i l’oli són els elements econòmics bàsics de la nostra comarca. Segons Obis, “el projecte té tres objectius molt clars: afavorir el consum i no només de proximitat, en segon lloc donar a conèixer productors i productes del territori i en tercer lloc, gaudir dels colors i el paisatge que la natura ens ofereix a les nostres terres”.