TEMPS PER CURES, TEMPS PER TU

"Temps per cures, temps per tu" és un nou programa de cura puntual gratuïta d’infants i joves de 3 a 14 anys a càrrec de professionals qualificats, que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Segrià amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya al setembre del 2022.

L’objectiu del  programa és avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures, garantint el dret a la cura i alliberant temps per a les famílies i les persones que cuiden els infants, majoritàriament dones. Per aquest motiu es promou un accés universal a aquests serveis, però tenen prioritat d’accés les famílies monoparentals, les mares i tutores en situació de violències masclistes, les dones en situació d’atur de llarga durada o les majors de 52 anys, les dones migrades i les famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

Des del Consell Comarcal s’ofereixen tres tipus de serveis:

  • SERVEI FIX EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS (projecte pilot): s'ofereix en aquells municipis que en el seu moment van sol·licitar formar part del projecte pilot: Alfés, Artesa de Lleida, Corbins, Aitona, Alcarràs, Alfarràs, Massalcoreig, Almacelles i Alcoletge. Horari disponible: tardes laborables i dissabtes al matí (màxim 2 h / 2 dies a la setmana). Les famílies poden fer la petició directament al servei de cures en aquest enllaç (més informació al tríptic informatiu)
  • SERVEI DE CANGUR A DOMICILI (als municipis que no disposen de servei fix): un professional qualificat es desplaçarà al domicili de la família usuària en el dia i franja horària acordades. Horari disponible: tardes laborables i dissabtes al matí (màxim 2 h / 2 dies a la setmana). Les famílies poden fer la petició directament al servei de cures en aquest enllaç (més informació al tríptic informatiu)
  • SERVEI DE CANGUR PER ACTIVITATS (als municipis que no disposen de servei fix): servei que s'ofereix per tal que les famílies puguin assistir als tallers, xerrades i/o activitats organitzades per l’ajuntament o les associacions al municipi. En tots els casos caldrà que la petició al servei de cures es faci a l’ajuntament corresponent, ja que s’haurà de realitzar el servei en un equipament municipal habilitat (més informació al tríptic informatiu)

Per a dubtes, podeu contactar amb el servei de cures: telèfon/whatsapp 621230501  / tempspercures@segria.cat