EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ SERÀ PRESENT A ALIMENTÀRIA I OBRE UNA CONVOCATÒRIA PER INCORPORAR EN EL SEU ESTAND EMPRESES DE LA COMARCA

 El cap de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià, Josep Lluís Huguet, i l'equip tècnic de l'àrea van visitar el Gastronòmic Fòrum, a Barcelona, el passat mes d'octubre, un certamen previ a la fira Alimentària.

Les empreses interessades han de ser del sector agroalimentari i poden presentar les seves sol·licituds fins al 30 de gener.

El Consell Comarcal del Segrià serà present per primer cop a la propera edició de la Fira Alimentària amb l'objectiu de promocionar la comarca i els seus productes agroalimentaris. A més, ha obert una convocatòria per a empreses agroalimentàries de la comarca que estiguin interessades a ocupar una part de l'estand del Consell i mostrar els seus productes.

Alimentària 2022-Saló Internacional d'Alimentació, Begudes&Food Service se celebrarà del 4 al 7 d’abril al recinte de Gran Via de Barcelona, i és un esdeveniment internacional de referència per a tots els professionals de la indústria de l'alimentació, begudes i foodservice, una cita obligada amb la innovació, les últimes tendències i la internacionalització del sector. A més, en aquesta edició del 2022 potenciarà els seus valors únics i diferencials: la internacionalització, innovació, gastronomia i especialització sectorial, a més d’oferir també una atractiva oferta sobre la base dels mercats clau de la indústria alimentària i les seves tendències de consum.

És per aquest motiu, i atenent que el sector agroalimentari és part important de la base de l’economia del Segrià, que el Consell Comarcal ha decidit, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, participar al certamen. Ho farà mitjançant un estand institucional de 54m2, que pot destinar fins a 5 espais de 9m2 cadascun a empreses representatives del sector agroalimentari de la comarca –preferentment dels sectors de la fruita dolça, fruits secs, oli, vi o empreses càrniques– que hi assistiran com a coexpositores. D'aquesta manera, el Consell vol incentivar la participació de petites i mitjanes empreses de la comarca a la fira, i ajudar a cobrir el cost que suposa el lloguer de l'espai d'exposició.

Cada empresa participant aportarà 700€ pel cofinançament de l'espai, on hi podrà exposar els seus productes, que han de ser exclusivament agroalimentaris, produïts a la comarca del Segrià i, sempre que sigui possible, amb distintius de qualitat (DOP, Producció agrària ecològica, Marca Q, Producció Integrada, Segells de venda deproximitat, Productes de la terra...). També es prioritzarà la participació d'empreses que tinguin pàgina web –preferiblement en anglès– i xarxes socials actives, experiència comercial internacional prèvia i etiquetatge en més d'un idioma.

Pel que fa a l’estand, el del Consell tindrà una imatge corporativa pròpia de l'ens i els espais destinats a les empreses expositores es personalitzaran amb el seu logotip o imatge. A més, en l’espai reservat al Consell Comarcal es convidarà diàriament a una empresa emergent del sector agroalimentari, per tal de donar visibilitat a aquelles empreses amb un component innovador o que no s’inclouen entre els sectors prioritaris. En aquest cas, la participació serà gratuïta.

La data màxima d’admissió de sol·licituds serà el 30 de gener del 2022. Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest ENLLAÇ.