Aprofitament de places de transport escolar

El termini de la presentació de la sol·licitud és del 28 de juliol al 3 d'agost, ambdos inclosos

Descarrega la documentacio i guia de presentació

Les sol·licituds presentades abans del 28 de juliol i les enviades per altres mitjans que no sigui la instància genèrica NO SERÀN VÀLIDES.

Podeu contactar amb l'Àrea d'Ensenyament al correu electrònic ensenyament@segria.cat o trucant al 973054800, opció 3.

 

Campanyes i actuacions

+ Segrià - Malbaratament         

La campanya, promoguda pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC),  pretén ser una eina de conscienciació i divulgació per reduir el volum d’aliments malbaratats a les llars de la comarca del Segrià.

Els objectius de la campanya són:

  • Sensibilitzar la població sobre la importància del malbaratament alimentari.

  • Donar a conèixer els recursos per evitar llençar aliments.

  • Realitzar demostracions i fer-ne partícip la població.

D’acord amb l’Agència de Residus de Catalunya, cada llar catalana llença anualment fins a 35 Kg d’aliments per habitant, o el que és el mateix, 119 € per persona i any que acaben al cubell de les escombraries.

La campanya, amb l’objectiu d’incrementar al màxim la participació, celebra tallers a municipis del Segrià amb temàtiques diverses, entre les quals podem trobar: l’aprofitament de fruita madura per fer batuts i/o granissats, xerrades sobre malbaratament alimentari, fer sabó amb oli residual, com estalviar 1.000 euros millorant els hàbits de compra i fins i tot competicions d’aprofitament alimentari.

Podeu trobar tota la informació a la pàgina web de la campanya.

 

APP i web per la reutilització de voluminosos 

REUTILITZA’M és un aparador virtual mitjançant el qual els ciutadans podran fer públic que disposen del que per a ells és un residu, però que per en canvi per un altre ciutadà o entitat pot ser útil.

L’objectiu de l’aplicació és que es pugui informar de l'estat en que es troba l’objecte, la seva ubicació i penjar-ne una foto. Aquesta informació quedarà visible tan per ciutadans com per entitats dedicades a la valorització d'objectes de segona mà.

L’aplicació també es podrà utilitzar per avisar el servei de recollida o per rebre informació sobre com s’ha de gestionar correctament el residu.

Mitjançant la realització d’aquest projecte es pretén assolir els objectius en matèria de prevenció de residus definits per la Comissió Europea i la Generalitat de Catalunya, a través del Programa de Gestió de Residus PRECAT20.

També es pretén aconseguir altres objectius com reduir l'impacte ambiental de la gestió de voluminosos, reduir l’abocament de residus a l’abocador, potenciar l'economia local i innovar en el model de gestió de residus introduint les noves tecnologie

Podeu trobar tota la informació a la pàgina web de l'aplicació.