AJUTS DE MENJADOR CURS 2020/2021

El termini de presentació de la sol·licitud dels ajuts és del 17 de juny al 17 de juliol, ambdós inclosos.

Descàrrega de la sol·licitud

La presentació telemàtica de les sol·licituds s'ha de realitzar per Instància genèrica. Les enviades per altres mitjans, per exemple el correu electrònic, NO SÓN VÀLIDES.

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora de realitzar la presentació, podeu consultar la guia o les preguntes freqüents.

També podeu contactar amb l'Àrea d'Ensenyament al correu electrònic ensenyament@segria.cat o trucant al telèfon 973054800, opció 3.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

Èxit de participació en les sessions formatives telemàtiques del Consell Comarcal del Segrià sobre els casals d'estiu

Un centenar de persones, entre càrrecs electes, personal tècnic de joventut, entitats de lleure i esportives i responsables directes de casals de lleure i esportius de diferents municipis del Segrià han participat en les formacions telemàtiques organitzades pel Servei Comarcal de Joventut "JoveSegrià" del Consell Comarcal del Segrià en relació a l’obertura dels casals d’estiu de la campanya de lleure 2020.

Tant els organitzadors com els participants han valorat molt satisfactòriament les dues sessions, que es  van dur a terme els dies 3 i 9 de juny, per la seva utilitat, practicitat i exposició de continguts.

Aquestes sessions, que també han comptat amb la col·laboració de la Coordinació Territorial de Joventut, han anat encaminades a donar a conèixer el marc normatiu del lleure per mitjà del decret 267/2016, resoldre dubtes, generar un espai comú de debat i oferir tota la informació amb relació a guies, protocols i mesures que aquest any caldrà aplicar derivades de la situació de la Covid-19.

De cara a aquest estiu i, més enllà del decret del lleure, cal tenir en compte un seguit de mesures extraordinàries, entre les quals destaquen:

  • Declaració responsable de les famílies.
  • Figura del referent de seguretat i higiene.
  • Compliment de protocols en matèria de transport, alimentació, sistema de comunicació interna i externa i pla de confinament.
  • Extremar mesures de neteja i desinfecció d’espais i material utilitzat.
  • Treball en petits grups de convivència no superiors a 10 participants.

Les sessions han estat presidides pel vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch, i la cap d'àrea de Cultura, Joventut i Esports, Teresa Malla, i dirigides pel tècnic de "JoveSegrià", David Lesan. A més, han comptat amb la col·laboració de Jaume Solsona i Víctor Saló, de la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida, i Laia Naté, referent del programa Salut i Escola.

D'altra banda, el Servei Comarcal de Joventut del “JoveSegrià” segueix oferint assessorament individualitzat per mitjà de correu electrònic, xarxes socials, whattsapp i trucades telefòniques. Des del mes d’abril s’han atès un total de 265 consultes en matèria de lleure.

 

Tota la informació sobre la campanya dels casals d'estiu 2020 i els protocols que cal seguir es pot trobar a als enllaços web:  http://www.estiuamblleure.cat/ca/inici/ i https://www.estiuamblleure.cat/ca/protocols-guies-i-models-prevencio-i-seguretat/