Comunitats energètiques al Segrià

Què és una comunitat energètica? 

Una comunitat energètica és un model de gestió energètica que es basa en la participació activa dels ciutadans i la cooperació local per aconseguir una producció d'energia més sostenible i descentralitzada. En aquest model, els membres d'una comunitat poden compartir recursos energètics, com ara producció de renovables, bateries d'emmagatzematge o xarxes de distribució, amb l'objectiu de reduir les emissions i el cost de l'energia. Aquesta forma de gestió energètica també promou la implicació activa dels ciutadans en la transició cap a un model energètic més sostenible i la lluita contra la pobresa energètica. 

Comunitats energètiques al Segrià:

  • Vilanoveta 

La Comunitat Energètica Vilanoveta és una associació sense ànim de lucre que té l'objectiu de promoure l'energia renovable, l’apoderament ciutadà i la sobirania energètica a Lleida. La seva seu es troba al barri de la Bordeta. Treballen per cercar espais, tant públics com privats, on realitzar projectes de generació d’energia d’origen renovable i fer-la arriba als socis i sòcies per cobrir les seves necessitats energètiques, així com altres activitats formatives, de sensibilització ambiental, compres col·lectives i assessoraments energètics. 

Informació i contacte a: https://cevilanoveta.org/

 

  • ENERURAL

La comunitat ciutadana d'energia ENERURAL es va constituïr el novembre de 2022 amb el lideratge dels ajuntaments d'Almatret, Llardecans i Torrebesses, sent la primera cooperativa de la demarcació de Lleida on els socis fundadors són ajuntaments, associacions, PIMES i veïns individuals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la participació ciutadana en la transició energètica, amb la creació d'infraestructures pròpies per a la producció, emmagatzematge, distribució i comercialització d'energies renovables, amb una inversió prevista de 10 milions d'euros. La cooperativa oferirà acompanyament als seus socis per promoure l'eficiència energètica, la formació i la mobilitat sostenible. 

Informació i contacte a: https://enerural.cat  i enerural@enerural.cat

 


Ets una comunitat energètica del Segrià i vols apareixer en aquesta pàgina? Voleu crear una comunitat energètica i no sabeu com començar o com continuar?

No ho dubteu! Expliqueu-nos qui sou i d'on sou a octe@segria.cat