FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

Un de cada cinc expedients de l'Oficina de Consum del Segrià són afectacions derivades del coronavirus

L'OCIC atén únicament per via telemàtica des que es va decretar l'estat d'alarma

 

Dels 49 expedients que s'han tramitat a l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Segrià (OCIC) en el que portem del mes de març, 9 estan relacionats amb afectacions derivades de la crisi del coronavirus, la qual cosa representa un 21% dels expedients.

Les consultes i reclamacions que s'han fet estan relacionades amb viatges contractats i entrades per a espectacles que s'han anul·lat, així com serveis que es paguen per quotes com gimnasos, llars d'infants, activitats formatives o extraescolars que s'han hagut d'interrompre com a conseqüència de l'estat d'alarma.

L'oficina de Consum, igual que la resta de serveis que s'ofereixen des del Consell Comarcal del Segrià, està tancada al públic des del passat 13 de març, però fa les atencions per via telemàtica al lloc web  www.segria.cat/consum. Des d'aquest espai es poden fer consultes, reclamacions, queixes i denúncies. D'aquesta manera, els veïns i veïnes del Segrià poden continuar exercint els seus drets com a persones consumidores i usuàries mentre duri l'estat d'alarma i el confinament pel COVID-19.

 L'OCIC recomana consultar la pàgina web de l’Agència Catalana del Consum (www.consum.gencat.cat) per obtenir informació actualitzada referent a les afectacions pel que fa a les mesures de confinament i altres que es vagin aprovant que impactin sobre el consum de la ciutadania. També aconsella fer un consum responsable i solidari, planificar bé les compres per adquirir només allò que és necessari i no acumular productes.

Les tasques que es realitzen des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Segrià en matèria de defensa de les persones consumidores són: informació a les persones consumidores i usuàries sobre els seus drets i la forma d’exercir-los; recepció i tramitació de consultes, queixes i denúncies; tramitació de les reclamacions presentades, mediació i gestió -sempre que sigui possible-; i arbitratges de les reclamacions que no han estat resoltes per via de la mediació en consum.