Escenaris Singulars

 

Montoliu de Lleida (Berta Puigdemasa i Manuel Cruz), Artesa de Lleida (Heura Gralla), Torres de Segre (Lauzeta), Torrebesses (Segon Passeig), Alguaire (Motserrat Seró, en duet amb Bernardo Rambeaud), Llardecans (Enric Kahn i Genís Gaya), Seròs (Prysma Quartet) i Soses (Fauna) acolliran la proposta

 

El projecte vol posar en valor el patrimoni arquitectònic de la comarca, els artistes del territori i els productes de proximitat.

 

Després de la bona acollida les dues darreres edicions del cicle cultural del Segrià ‘Escenaris Singulars’, el Consell Comarcal del Segrià ha programat del 30 de juliol al 9 de setembre la tercera edició de la iniciativa, que comptarà amb vuit actuacions musicals en diferents espais patrimonials de la comarca.

 

Els concerts es desenvoluparan posant en valor patrimoni arquitectònic catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local juntament amb arts escèniques d’artistes del territori, amb música de diversos estils. Aquest any, un cop més, a la proposta cultural s’hi afegeix la gastronomia com a forma d’expressió i identitat del territori. Així, després de cada actuació, els ajuntaments oferiran un tast d’algun producte gastronòmic local o de quilòmetre zero per als assistents.

El tret de sortida serà diumenge 30 de juliol a Montoliu de Lleida, concretament a l’Església parroquial de la Nativitat de Maria, on es podrà gaudir de l’actuació de l’arpista Berta Puigdemasa i Manuel Cruz a la percusió, i d’un tast de fruita de temporada de la Cooperativa del poble. Dues setmanes després, el 13 d’agost, prendrà el relleu el Conjunt de la Vileta d’Artesa de Lleida amb la música d’Heura Gralla i un tast d’orelletes.

El cap de setmana següent, el dia 19, serà el torn de Torres de Segre amb l’actuació del duet Lauzeta a l’Ermita de Carrassumada amb un tast de fruita de temporada. El 20 d’agost els ‘Escenaris Singulars’ es traslladaran a l’Església inacabada de Torrebesses per gaudir del grup musical Segon Passeig. Arribats al setembre, el dia 2 hi haurà dues actuacions simultànies, una a l’Església de la Mare de Déu de Merlí a Alguaire, amb l’actuació de la soprano Montserrat Seró acompanyada de Bernardo Rambeaud a la guitarra, despès de l’actuació es farà un tast de figues. El mateix dia a la Casa Cornadó de Llardecans, recentment declarada BCIL, gaudirem del recital de poesia «Refugi» d’Enric Kahn i Genís Gaya i tastarem calaixets, carquinyolis, ametlles i coca de recapte.

Les dos darreres entregues del cicle tindran lloc el primer i segon cap de setmana de setembre: el diumenge 3, al Poblat Visigòtic del Bovalar de Seròs, amb l’actuació de Prysma Quartet i un tast de sucs de Cal Violí de producció local, fruita de temporada i coques de recapte i de poma; i el dissabte 9, a l’Església parroquial de Sant Llorenç de Soses, amb un tast d’embotits i productes de proximitat i la música del grup Fauna.

El projecte ‘Escenaris Singulars’ s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural de la comarca, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

És per aquest motiu que el cicle fusiona els espais patrimonials del Segrià, dotats de llegat arquitectònic i històric, amb arts escèniques i gastronomia local, mitjançant accions culturals que posin en valor els bens culturals d’interès local o nacional, artistes vinculats al territori i productes alimentaris de proximitat.

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.