Escenaris Singulars

 

 

Soses ( Jessica Abu), Torrebesses ( Bru) Benavent de Segrià (Olga Zoet), Torres de Segre ( EnCantades), Artesa de Lleida ( Iolanda Dolcet i el quartet Prysma), Alguaire ( Abril Pinyol) i Aitona ( Oksana Shymanska)

 

El projecte vol posar en valor el patrimoni arquitectònic de la comarca, els artistes del territori i els productes de proximitat

 

Després de la bona acollida en les darreres edicions del cicle cultural ‘Escenaris Singulars’, el Consell Comarcal del Segrià ha programat del 14 de juliol al 28 de setembre la quarta edició de la iniciativa, que comptarà amb vuit propostes d'arts escèniques en diferents espais patrimonials de la comarca.

Les actuacions es desenvoluparan posant en valor patrimoni arquitectònic catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local o Nacional amb arts escèniques d’artistes del territori, amb música de diversos estils i dansa. Aquest any, un cop més, a la proposta cultural s’hi afegeix la gastronomia com a forma d’expressió i identitat del territori. Així, després de cada actuació, els ajuntaments oferiran un tast d’algun producte gastronòmic local o de quilòmetre zero per als assistents.

El tret de sortida serà diumenge 14 de juliol a Soses, concretament davant l’Església parroquial, on es podrà gaudir de l’actuació de la cantant Jessica Abu amb el grup Parasoul, acabada l'actuació s'oferirà un tast de fruita de temporada als assistents. La següent setmana, el 27 de juliol, prendrà el relleu l'església inacabada de Torrebesses per acollir la música de Bru amb un tast de torrades amb diferents olis i fruita seca. 

El dia 10 d'agost, serà el torn de Benavent de Segrià amb l’actuació d'Olga Zoet amb tast de fruita de temporada. El 31 d'agost Torres de Segre acollirà la proposta de dansa de la companyia CAD anomenada Dones en dansa amb tast de fruita del municipi. El 7 de setembre Torre-serona acollirà l'actuació del grup EnCantades en l'espai del Calvari amb un tastet de vedella del productor local "Cal Massot". El 14 de setembre Artesa de Lleida s'omplirà de música amb l'actuació de la soprano Iolanda Dolcet i el Quartet Prysma a l'Ermita de Sant Ramon amb un tast d'orelletes. Les actuacions de setembre seguiran a Alguaire el dia 21 de setembre amb la proposta musical de l'Abril Pinyol a l'ermita Mare de Déu del Merli amb un tast de figues. El cicle finalitzarà a Aitona, a l'ermita de Sant Joan de Carratalà amb la pianista Oksana Shymanska amb un tast de fruita de temporada i melmelada.

El projecte ‘Escenaris Singulars’ s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural de la comarca, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

És per aquest motiu que el cicle fusiona els espais patrimonials del Segrià, dotats de llegat arquitectònic i històric, amb arts escèniques i gastronomia local, mitjançant accions culturals que posin en valor els bens culturals d’interès local o nacional, artistes vinculats al territori i productes alimentaris de proximitat.

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.