El Consell Comarcal organitza dues activitats per trencar els estereotips de gènere relacionats amb les joguines

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ha organitzat dues activitats de formació sobre joguines i sexisme, un dirigit a mares i pares, i l’altre a nens i nenes, amb l’objectiu de trencar estereotips de gènere relacionats amb el joc.

Pel que fa a l’activitat dirigida als escolars, en concret als alumnes del cicle superior de primària, es tracta de "Reinventar la Publicitat", un taller de coeducació audiovisual que es durà a terme a la ZER L'Oliver a càrrec de la Cooperativa d'audiovisuals Drac Màgic.

L’objectiu és identificar els principis discriminatoris dels anuncis, basats en el sexisme i els estereotips de gènere, prendre consciència i desenvolupar postures crítiques en relació amb els missatges publicitaris. Així, es pretén revisar els estereotips i els continguts sexistes d'alguns discursos publicitaris per construir una proposta alternativa conjunta.

El taller "Reinventar la Publicitat" es va fer aquest dimarts a les escoles de Llardecans i Maials i el proper 27 de novembre està previst fer-lo a les escoles de La Granja d' Escarp i Massalcoreig.

D’altra banda, aquests dies propers a les festes de Nadal i Reis, el Consell Comarcal del Segrià també ha organitzat una activitat de coeducació dirigida a mares i pares. És la xerrada "Coeducar en família: joguines no sexistes”, que realitza l’associació Lika de Lleida a tres municipis de la comarca.

La xerrada "Coeducar en família: joguines no sexistes” es va fer amb nombrós públic a la biblioteca de Corbins i a Benavent la setmana passada i el proper divendres 15 de novembre es farà a Alfés, a les set de la tarda. L’activitat és oberta i gratuïta.