EL CONSELL COMARCAL REPARTEIX CUBELLS DE VIDRE ENTRE ELS GRANS PRODUCTORS PER FACILITAR-NE LA RECOLLIDA

Aquest mes de març el Consell Comarcal del Segrià esta repartint un nou tipus de cubells de vidre entre els grans generadors dels municipis amb recollida en contenidors en àrees d’aportació. Concretament es reparitran 111 cubells de 120 litres, a bars i restaurants. 

Els nous cubells, subministrats per l’entitat Ecovidrio, estan preparats per funcionar amb el sistema de volteig assistit “VACRI”, facilitant així el buidatge als contenidors de vidre que es troben actualment al carrer.

El sistema “VACRI” consisteix en un mecanisme hidràulic basculant que s’encarrega de realitzar la major part de la força necessària per bolcar el cubell al contenidor. Actualment es troba instal·lat a la majoria dels contenidors de vidre de les illes d’aportació, i amb la incorporació d’aquests cubells complementaris al sistema s’espera veure un incrementant en les tones de vidre recollides.

Des de la instauració del sistema en illes el volum de vidre reciclat mensualment ha incrementat un 90%. Durant el 2018 es van reciclar unes 1.000 tones de vidre, i amb les dades que estem tenint i amb l’ajuda del sistema “VACRI” esperem doblar aquesta quantitat pel 2019.