AJUTS DE MENJADOR CURS 2020/2021

El termini de presentació de la sol·licitud dels ajuts és del 17 de juny al 17 de juliol, ambdós inclosos.

Descàrrega de la sol·licitud

La presentació telemàtica de les sol·licituds s'ha de realitzar per Instància genèrica. Les enviades per altres mitjans, per exemple el correu electrònic, NO SÓN VÀLIDES.

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora de realitzar la presentació, podeu consultar la guia o les preguntes freqüents.

També podeu contactar amb l'Àrea d'Ensenyament al correu electrònic ensenyament@segria.cat o trucant al telèfon 973054800, opció 3.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

Alba Mascarella, Jordi Prenafeta i Marta Begué, guanyadors del primer Premi de Recitació Poètica del Segrià

Els lleidatans Alba Mascarella, Jordi Prenafeta i Marta Begué han estat els guanyadors  de la primera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià organitzat pel Consell Comarcal del Segrià. El recital, que va comptar amb prop d'una vintena de participants lleidatans i tarragonins, es va celebrar aquest divendres al vespre a l'espai teatral La Saleta de Lleida, que estava plena de gom a gom. Va ser també un homenatge a l’escriptora i poeta Rosa Fabregat, qui no es va perdre l'espectacle.

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Segrià i cap de Cultura, Teresa Malla, va valorar molt positivament el nou projecte de l'àrea cultural del Consell i l'alt nivell de les persones participants: "Esperem que puguem donar-li continuïtat al premi per incentivar la creació poètica i literària, descobrir nous talents literaris, en especial entre el jovent, i ajudar a difondre el patrimoni poètic lleidatà arreu de la comarca."

La rapsoda Alba Mascarella es va endur el premi a la millor rapsòdia, dotat amb 400 euros, mentre que el professor i poeta Jordi Prenafeta va guanyar la categoria al millor poema original, dotat amb 300 euros. Finalment, Marta Begué va obtenir el premi de la categoria jove, valorat en 200 euros. A més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

Durant gairebé dues hores, el jurat va escoltar i valorar l'entonació, l'originalitat, la gestualitat, els ritmes i els silencis, entre altres paràmetres tècnics, de les dues rondes de recitació que van haver de fer totes les persones participants. Una, amb la interpretació del poema "Estudiants espaordits", de Rosa Fabregat, i l'altra, amb la recitació d'un poema de lliure elecció, entre els que n'hi va haver de propis i d'altres autors.