El cicle Segrià Corals homenatjarà Beethoven en el 250è aniversari del seu naixement

La 16a edició del cicle Segrià Corals que impulsa l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià programarà concerts corals en una quinzena de municipis del Segrià i comptarà amb una vintena de corals. Un dels concerts comuns a cada espectacle serà l’Himne de l’Alegria de la 9a Simfonia del compositor Ludwig van Beethoven, amb arranjaments de Robert Faltus, coincidint amb els 250 anys del naixement del compositor alemany.

El president del Consell Comarcal, David Masot, i la vicepresidenta en funcions i cap d’àrea de Cultura, Teresa Malla, es van reunir la setmana passada amb una vintena de d’entitats culturals de la comarca per concretar la programació de la nova edició del certamen musical.

Com explica Malla, “el Segrià Corals és el projecte cultural més antic de l’àrea de Cultura del Comarcal del Segrià i un dels més exitosos. Aquest any passem de 13 a 15 municipis adherits. Cada any augmenta l’interès dels ajuntaments per participar-hi, així com el nombre de corals i de públic assistent.”

El cicle, que mobilitza més de 2.000 persones, començarà el 19 d’abril i oferirà concerts els diumenges a la tarda fins al novembre, exceptuant els mesos de juliol i agost. Es tancarà amb una acte de cloenda en què participaran el Cor del Segrià -format per membres de totes les corals de la comarca- i l’orquestra de la Universitat de Lleida, dirigits per Robert Faltus, en un espai encara per determinar.

A més, es  tornarà a fer un homenatge al Món Coral, un moviment que aglutina entitats corals, cors infantils, cors joves, directors i cantaires i que ha estat fonamental per a la cohesió social, a més de promoure la cultura i la llengua catalanes.

Segrià Corals està organitzat pel Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la Diputació de Lleida, per mitjà de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i la col·laboració dels ajuntaments adherits a la iniciativa.