FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora d'utilitzar les vostres targetes moneder, podeu consultar les preguntes freqüents al següent enllaç:

https://www.segria.cat/arees/ensenyament/faqs-targetes-moneder-covid-19

També podeu contactar amb serveis socials al correu electrònic serveissocials@segria.cat o trucant al telèfon 973054800.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

Castell d'Almenar

Municipi: 
Almenar
Castell d'Almenar

Al cim del turó d’Almenar s’hi troba el seu Castell, antiga torre de guaita, que conserva encara les restes dels murs i de la torre central.

L’origen del topònim d’Almenar és, precisament, al-manàr que significa torre de guaita des d’on es fan senyals amb foc i/o fum.

El castell d’Almenar es troba documentat l’any 1148 estant com a governador del castell Pere Ramón d’Erill. El 1224 el rei Jaume I atorga potestat sobre aquest castell a Ramón Ramón, aleshores alcalde de Lleida.

Fou testimoni presencial de diferents batalles i persecucions bèl·liques. La més destacada, potser, la que enfrontà els germans Yusuf ibn Ahmad al-Mu’tamin, senyor de Saragossa (1081-1085) i al-Mundir al-Hagib ´Imad al-Dawlà, ja què el primer tingué com a aliat al Cid i es diu que, gràcies a la seva intervenció, el primer dels germans derrotà al segon.