AJUTS DE MENJADOR CURS 2020/2021

El termini de presentació de la sol·licitud dels ajuts és del 17 de juny al 17 de juliol, ambdós inclosos.

Descàrrega de la sol·licitud

La presentació telemàtica de les sol·licituds s'ha de realitzar per Instància genèrica. Les enviades per altres mitjans, per exemple el correu electrònic, NO SÓN VÀLIDES.

Si teniu qualsevol dubte o problema a l'hora de realitzar la presentació, podeu consultar la guia o les preguntes freqüents.

També podeu contactar amb l'Àrea d'Ensenyament al correu electrònic ensenyament@segria.cat o trucant al telèfon 973054800, opció 3.

Violències masclistes durant el confinament

Pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament:

https://www.segria.cat/arees/siad/noticies/pautes-i-recomanacions-detectar-i-fer-front-les-violencies-masclistes-durant-el

Per qualsevol situació relacionada amb el tema podeu contactar amb el Siad a través del telèfon del Consell Comarcal del Segrià 973 054800 o bé del correu electrònic siad@segria.cat

El Consell Comarcal del Segrià es fa càrrec de l'aïllament de persones temporeres, sense sostre i positives lleus de Covid-19 a l'hotel Nastasi

El Consell Comarcal del Segrià gestiona a partir d'aquest dimarts les instal·lacions de l’Hotel Nastasi de Lleida per a allotjar-hi persones amb simptomatologia lleu de Covid-19 que no precisin ingrés en un centre sanitari, així com temporers i persones sense llar que s’hagin de confinar per haver estat en contacte amb algun positiu i que no poden realitzar l'aïllament adequadament en el seu domicili. El decret de cessió d'ús de les instal·lacions del Departament de Salut -que té arrendat l'hotel- a l'ens comarcal ha estat ratificat avui per la Comissió Informativa de Serveis Socials, Benestar Social i Família del Consell.

Les instal·lacions tenen capacitat per allotjar 80 persones i el personal assignat està vinculat als serveis socials comarcals d’atenció directa a la persona. En concret, l'Àrea de Serveis Socials del Consell ha contractat una empresa de Servei d'Atenció Domiciliària i una altra que prepararà els àpats per a les persones confinades. També es fa càrrec dels serveis de bugaderia, seguretat i de la recollida de residus, mentre que el Departament de Salut paga l'arrendament de l'espai i els serveis bàsics.

Amb aquest recurs social habilitat per manca d'espais, el Consell Comarcal del Segrià dona resposta a les necessitats dels ajuntaments de la comarca i a les persones que han acudit amb motiu de la Campanya Agrària 2020 i que necessiten una solució habitacional per passar els dies de confinament preventiu obligat pel Departament de Salut.

Abans d'usar l'hotel Nastasi com a hotel social, Salut ja el va utilitzar com a hotel sanitari durant els mesos d'abril i maig. Està previst que el Consell Comarcal se'n faci càrrec durant dos mesos, encara que la cessió d'ús es podrà prorrogar -si és necessari- fins que finalitzi la campanya agrària.